Sandwich med stekt provolone
Sandwich med stekt provolone
Provolone är en italiensk ost gjord på komjölk, med ursprung i södra Italien. Den kan ha en avlång form som en stor salami eller vara rund. Provolone lämpar sig bra för stekning eller grillning. Lite inlagd rödlök till och du har en hel måltid. Löken ska göras en dag i förväg.
4 portioner
INLAGD RÖDLÖK:
2 rödlökar
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit, 12 %
1 krm salt
SANDWICH:
4 stora, tunt skurna surdegsbrödsskivor
200 g provolone
1 skivat äpple
TILL SERVERING:
Små goda svarta oliver med kärna
1. Inlagd rödlök: Skala och skiva löken och lägg den i en stor skål. Koka upp en lag av socker, vatten och ättiksprit samt salt. Låt svalna lite. Häll lagen över löken och låt det svalna helt. Ställ den i kyl över natten.
2. Sandwich: Skär osten i tjocka skivor och stek dem lätt i lite olja. Rosta eller stek bröden. Lägg osten mellan bröden med några äppelskivor och dela tvärsöver till dubbla sandwichar. Servera med picklad rödlök och oliver.