Saffranssnurror med vit choklad / Saffranssnurror med mandelmassa
JA SÅ VAR FÖRSTA JULBAKET AVKLARAT:
30st
- 100g smör
- 5 dl standardmjölk
- 50 g jäst
- 250g g kesella
- 1 g saffran
- 1,5 dl strösocker
- 1/2 tsk salt
- ca 17 dl vetemjöl
Fyllning:
- 50 g rumsvarmt smör
- 200 g vit choklad
- 1 uppvispat ägg
- 1 dl pinjenötter om man vill
Gör så här:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Se till att degspadet blir fingervarmt, 37 gr. Smula jästen i en bunke. Häll degspadet över jästen och rör om med en trägaffel så att jästen löser sig.
Tillsätt:
Kesellan, saffran, socker, salt och vetemjöl. Börja med 15 dl mjöl och arbeta degen smidigt. Resten av mjölet andvänds till utbaket. Jäsa ca 30 min
Dela degen kavla ut till stora plattor. Bred på smöret och riv chokladen över. Rulla ut och kär i skivor ( typ som kanelbullar) jäs ca 30min. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 6-10 beroende på ugn. svalna och sikta över florsocker.
Jag gjorde dubbel sats halva degen med riven vit choklad ochh andra halvan med riven mandelmassa
Tags: julbak , Saffranssnurror