Saffranssnurror med vit choklad / Saffranssnurror med mandelmassa

admin

 

JA SÅ VAR FÖRSTA JULBAKET AVKLARAT:

30st

  • 100g smör
  • 5 dl standardmjölk
  • 50 g jäst
  • 250g g kesella
  • 1 g saffran
  • 1,5 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • ca 17 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 200 g vit choklad
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pinjenötter om man vill

Gör så här:

Smält smöret och tillsätt mjölken. Se till att degspadet blir fingervarmt, 37 gr. Smula jästen i en bunke. Häll degspadet över jästen och rör om med en trägaffel så att jästen löser sig.

Tillsätt:

 Kesellan, saffran, socker, salt och vetemjöl. Börja med 15 dl mjöl och arbeta degen smidigt. Resten av mjölet andvänds till utbaket. Jäsa ca 30 min

Dela degen kavla ut till stora plattor. Bred på smöret och riv chokladen över. Rulla ut och kär i skivor ( typ som kanelbullar) jäs ca 30min. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 6-10 beroende på ugn. svalna och  sikta över florsocker. 

Jag gjorde dubbel sats halva degen med riven vit choklad ochh andra halvan med riven mandelmassa

Tags: ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.