Räk och Broccolicreps
Räk- och broccolicrepes
Detta behöver du till fyra:
Till crepen:
7 dl mjölk
4 ägg
3 matskedar smör, smält
2 dl vetemjöl
1 tesked salt
Fyllningen:
3 matskedar smör
1/2 liter hackad färsk broccoli
6 salladslökar, hackade
2 teskedar finhackad vitlök
1 tesked Worcestershire sås
1 tesked salt
1/2 tesked svart peppar
1/2 kg skalade räkor
1/2 dl vitt vin
1 tesked koncemtrerad kycklingfond
3 dl Bearnaise sås
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda i en stor skål mjölk, ägg och smält smör. Blanda samman mjöl och salt. Häll i mjölken i mjölet i omgångar under kraftig omrörning så att det inte blir några klumpar. Täck med plastfolie och ställt kallt i en timma.
Värm upp en stekpanna och lägg i lite smör. Se till att stekpannan blir täckt runt om. Häll i ca 2 matskedar av smeten mitt i stekpannan och rotera den så att smeten fördelas jämnt. Stek till dess att smeten torkat på ovansidan. Stek ytterligare ca en minut på andra sidan. Lägg åt sidan och upprepa till dess att alla crepen blivit stekta.
Låt crepen svalna.
Smält smöret i en stor kastrull. Lätt i broccolin, löken och vitlöken, Worcestershire sås, salt, peppar, vitt vin och fond.Rör om då och då och låt steka/koka i ca 15 minuter. Lägg i de skalade räkorna och ta av värmen och blanda försiktigt.
Lägg upp crepen på en arbetsyta och fyll med räkblandningen och hälften av bearnaissåsen och rulla samman. Lägg i en osmord ugnsfast form. Baka crepen i 15 minuter i ugnen. Servera och ”skeda” Bearnaissås över just när de ska serveras.Receptet lånat hos: http://www.trekronorvin.se/rak-och-broccolicrepes/