Oxfile med spanska smaker..
- 1,2 kg oxfile
- ca 2 tsk salt
- ca 2 msk smör
- 2 kg rotfrukter
- 4 dl rött vin
- 3 msk schalottenlökfond
- 3 tsk timjan
- 2 tsk fling salt
Chilismör:
- 150g rumsvarmt smör
- 2 tsk sambal olek
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1/2 dl hackad persilja
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg rotfrukterna och kött i en långpanna. Häll i rödvin och fond. Krydda med timjan. Stek i mitten av ugnen 30-40 min tills köttets innertemperatur är ca 55-60 grader. Rör ihop chilismöret. Skiva köttet och lägg det ovanpå rotfrukterna. Strö över flingsalt och klicka på chilismöret. Sätt ugnen på 250 grader. Gratinera i mitten av ugnen 5 min. servera med färskt timjan