Oxfile med spanska smaker..

admin

  • 1,2 kg oxfile
  • ca 2 tsk salt
  • ca 2 msk smör
  • 2 kg rotfrukter
  • 4 dl rött vin
  • 3 msk schalottenlökfond
  • 3 tsk timjan
  • 2 tsk fling salt

Chilismör:

  • 150g rumsvarmt smör
  • 2 tsk sambal olek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl hackad persilja

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg rotfrukterna och kött i en långpanna. Häll i rödvin och fond. Krydda med timjan. Stek i mitten av ugnen 30-40 min tills köttets innertemperatur är ca 55-60 grader. Rör ihop chilismöret. Skiva köttet och lägg det ovanpå rotfrukterna. Strö över flingsalt och klicka på chilismöret. Sätt ugnen på 250 grader. Gratinera i mitten av ugnen 5 min. servera med färskt timjan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.