1 kg potatis(ar)
2 st morot/morötter, ca 300 g
1 st kålrot, liten, ca 300 g
1 st palsternacka(or), ca 150 g
2 st gul lök(ar)
1 påse babyspenat, ca 70 g
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
muskot, riven
salt och peppar
1. Skala och skiva potatis, morötter,
kålrot, palsternacka och lök.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Vispa samman grädde och crème fraiche
och koka upp.Smaksätt med riven muskotnöt.
4. Varva de skivade grönsakerna i formen med salt och peppar.
Lägg spenaten i ett lager ungefär på halva höjden.
Häll den heta gräddblandningen över.
5. Grädda i ugnen i ca 50 minuter tills grönsakerna är mjuka
och gratängen har fått färg.
Täck med folie på slutet om ytan verkar bli för mörk
Det här lät mycket godare än en “vanlig” rotfruktsgratäng!!! Mums!