Krämig rotfruktsgratäng..

admin

1 kg  potatis(ar)
2 st  morot/morötter, ca 300 g
1 st  kålrot, liten, ca 300 g
1 st  palsternacka(or), ca 150 g
2 st  gul lök(ar)
1 påse  babyspenat, ca 70 g
2 dl  vispgrädde
2 dl  crème fraiche
muskot, riven
salt och peppar
1. Skala och skiva potatis, morötter,
   kålrot, palsternacka och lök.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Vispa samman grädde och crème fraiche
   och koka upp.Smaksätt med riven muskotnöt.

4. Varva de skivade grönsakerna i formen med salt och peppar.
   Lägg spenaten i ett lager ungefär på halva höjden.
   Häll den heta gräddblandningen över.

5. Grädda i ugnen i ca 50 minuter tills grönsakerna är mjuka
   och gratängen har fått färg.
   Täck med folie på slutet om ytan verkar bli för mörk


   
						                        

One Reply to “Krämig rotfruktsgratäng..”

  1. Det här lät mycket godare än en “vanlig” rotfruktsgratäng!!! Mums!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.