Kalkonmiddag

admin

“Kalkon  med tillbehör”

Du behöver:

  • 1 Kalkon ca 5kg- citron-salt o peppar-2msk soja -50gr smör

Fyllning:

  • 1 påse katrinplommon
  • 1 kruka hackad persilja
  • 2 äpple

Till pannan:

  • 2  delade lökar
  • 2 delade morötter
  • 1 dl calvados
  • 2 dl vatten

Till såsen:

  • Ca 5 msk vetemjöl
  • 5 dl v, grädde
  • Salt o peppar
  • 2 dl  calvados

Tillbehör:

  • Gelé
  • Äppelmos
  • Brysselkål
  • Rödkål
  • inlagda päron med gelé

Du gör så här:

  • Tina kalkonen, ugnen på 225gr – efter 1 timme sänk till 175gr
  • Stoppa fyllningen i kalkonen och bind ihop
  • Gnid in kalkonen med citron
  • Blanda smör, soja, salt och peppar pensla kalkonen med detta
  • Lägg ner kalkonen i en stekgryta plus ingredienser till grytan
  • Stek i ugn  1 timme
  • Ös med vatten sätt på lock och låt stå 1 timme till
  • Efter 1 timme vänder du kalkonen penslar med honung låt stå ca 30 min till utan lock
  • Tiden på kalkonen är ca 3 timme för en kalkon på 5 kg använd gärna en termometer.
  • Undertiden kokar du potatis och tar fram tillbehör
  • När kalkonen är färdig silar du skyn och gör sås på detta
  • Smaklig måltid och servera ett gott vin till

One Reply to “Kalkonmiddag”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.