Gräddig bacon sås
Gräddig sås som passar bra till ex blomkålsris.
Tilllagningstid 15 min
Ingredienser:
- 3,0 paket(er) a´140 gr Bacon gris
- 8,0 cocktail Tomat0
- 5 st Lök gul röd
- 3,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
- 3,0 msk Färskost 27% fett Philadelphia
- 1,0 tärning(ar) Grönsaksbuljong
- 15,0 gram Sambal oelek
- Serveras med ex blomkålsris
Gör så här:
1. Skiva baconen i strimlor
2. Skölj och dela körsbärtomaterna i halvor
3. Skala och hacka löken fint
4. Knaperstek baconen i panna
5. Lägg i löken efter en stund
6. Häll på grädden och smula över buljongen
7. Tillsätt sambal oeleken och låt småputtra någon minut
8. Lägg i de delade körsbärstomaterna i baconsåsen precis innan servering