Gräddig bacon sås

admin


Gräddig sås som passar bra till ex blomkålsris.
Tilllagningstid 15 min

Ingredienser:

  • 3,0 paket(er) a´140 gr Bacon gris
  • 8,0 cocktail Tomat0
  • 5 st Lök gul röd
  • 3,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
  • 3,0 msk Färskost 27% fett Philadelphia
  • 1,0 tärning(ar) Grönsaksbuljong
  • 15,0 gram Sambal oelek
  • Serveras med ex blomkålsris

Gör så här:

1. Skiva baconen i strimlor

2. Skölj och dela körsbärtomaterna i halvor

3. Skala och hacka löken fint

4. Knaperstek baconen i panna

5. Lägg i löken efter en stund

6. Häll på grädden och smula över buljongen

7. Tillsätt sambal oeleken och låt småputtra någon minut

8. Lägg i de delade körsbärstomaterna i baconsåsen precis innan servering

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.