Gott bröd

admin

Lätt bakat fullkornsbröd

OBS, Brödet sätts inn i kall ugn

  • 1l naturell yoghurt
  • 1 paket jäst
  • 2dl linfrö
  • 2dl solroskärnor
  • 1msk salt
  • 10 dl grahamsmjöl ( 600g)
  • 4 dl fint rågmjöl ( 220g)
  • smör till formar
  • 2dl pumpa kärnor

Gör så här:

  1. Ljumma yoghurten tills den är fingervarm, 37 grader. Finfördela jästen i en bunke och häll över yoghurten. Rör tills den löst.
  2. Tillsätt linfrö, solroskärnor, salt och mjölet.Rör samman så att allt blandas. Låt jäsa under plastfolie 30 min.
  3. Smörj två 1 1/2 liters formar. Häll hälften av pumpakärnorna i botten på formarna.
  4. Fördela degen i formarna. Strö över resten av pumpakärnorna och platta till.
  5. Ställ in formarna på galler längst ner i ugnen. Sätt samtidigt ugnen på 200 grader.
  6. Grädda 1 timme. Täck sedan med aluminiumfolie och sänk ugnstemeraturen till 175 grader. Grädda ytterligare 45 min. Ta ut och låt svalna en stund innan du stjälper upp dem.

Detta recept kommer från. svt.se – God kväll

Brödet är jätte gott

 

One Reply to “Gott bröd”

  1. Det kanske man skulle prova! Låter inte svårt, men behöver man brödformar? Måste köpa det i så fall.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.