GI Fröbullar

admin

  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 finrivna morötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl linfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl bovetkross
  • 1 dl hirs
  • 1/2 msk salt
  • 1 msk sirap
  • 13-14 dl dinkel fullkorn
  • 1 ägg till pensling

Smula jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten och blanda så jästen löser sig. Skala och finriv morötterna. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och blanda om. Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen till en fast deg. Låt jäsa 40 min. Rulla till bullar lägg på bakpappers klädd plåt. Låt jäsa igen 30 min.  Sätt ugnen på 175 grader. Pensla med ägg och strö över frön ( solros eller pumpa ) Grädda ca 10 min

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.