Fijas Skinkpaj
Filodegsskinkpaj (ca 4port)
6 Filodegsblad
200g Skinka (kan med fördel bytas mot kycklingfilé)
1 burk Soltorkade tomater (liten)
1 Gullök
150g Riven ost
2 Ägg
1,5dl Mjölk
150g Bladspenat
Salt, Peppar, Cayenne peppar
1. Skär skinkan i små tärningar ca 0.5cm (sätt på ungen 150grader)
2. Hacka lök, spenat och 0,5 av burken med soltorkade tomater
3. Blanda “fyllningen” i en bunke tillsammans med kryddorna
4. Vispa ihop mjölk och ägg
5. Lägg degbladen i en pajform och tryck ut i kanterna
6. Lägg i fyllningen och häll sedan över mjölk och äggblandningen
7. Strö över osten och lägg sedan ut de tomater som är över från burken. Baka av i ca 35-40min.
Servera med en god grönsallad!!