Ca 10 pers ca 40 min
- 150 gram smör
- 2 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- skal och saft från 1 citron
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 vaniljstång
- 2 1/2 dl vispgrädde
- jordgubbar
- florsocker
Sätt ugnen på 150 grader smörj en form med löstagbar botten.
Smält smöret och låt svalna.
Blanda äggen och sockret i en bunke och vispa till en fluffig smet. Tillsätt det rivna skalet, saften av en citron och vaniljsockret. Vispa ihop.
Tillsätt det smälta smöret och vetemjölet. Vispa på låg hastighet till en slät smet.
Häll smeten i en smord form grädda ca 35 min. Låt kakan svalna.
Dela vaniljstången och skrapa ur den. Vispa ihop vispgrädden och vaniljfröna till en fluffig grädde.
Dela jordgubbarna. Bred grädden över kakan och toppa med jordgubbar pudra över florsocker. Garnera med citronmellis