Choklad muffins

admin

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör

Glasyr: 

  • 100g smör
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 4 tsk kakao
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop vaniljsocker, salt, kakao, mjöl och smält smör. Häll detta i äggblandningen.  Häll upp i muffinsformar 180 grader ca 15 min.

Glyser, blanda allt i en gryta koka en stund tills det tjocknar rör i mellanåt.  När man tar ut muffinsen ur ugnen sjunker dom ihop i mitten och där häller du glasyren. Fryses och ätes halv frusna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.