Bröd
Diabetesbröd-LCHF
För 4 personer.
Ett gott bröd utan socker och med få kolhydrater
Ingredienser
2 ägg
3-4 msk krossade linfrön
1 msk psylliumfrön
1 tsk bakpulver
1 krm salt
20 gram rapsolja eller olivolja
Lite solroskärnor
(kanel, kardemumma, ingefära eller brödkryddor, efter behag)
Gör så här
Vispa äggen hårt med elvisp, tillsammans med saltet så det blir fluffigt.
Vänd ner och rör försiktigt ihop med de torra ingredienserna samt oljan.
Det blir som en smet, inte som en deg utan en lös smet.
Låt svälla en stund och grädda sedan i ugnen på bakplåtspapper i 200 grader, ca 10 min.
Känn efter med en sticka.
Vänd ner och rör försiktigt ihop med de torra ingredienserna samt oljan.
Det blir som en smet, inte som en deg utan en lös smet.
Låt svälla en stund och grädda sedan i ugnen på bakplåtspapper i 200 grader, ca 10 min.
Känn efter med en sticka.