Anna Skippers kyckling
Anna Skippers kyckling
Ingredienser
1 st hel kyckling, ekologisk
3 dl grädde
3 dl kycklingbuljong
2 st röda äpplen, små
2 st lökar, små
1 st citron
1-2 st vitlöksklyftor, finhackade
1-2 msk dragon, torkad
1 msk timjan, torkad
1 knippe slätbladig persilja, finhackad
havssalt
torkad pepperonchino (spansk peppar)
Tillbehör
ångad broccoli, grönsallad, pumpafrön
Tips
Se fler recept från Du är vad du äter
Om du får kyckling över gör gärna en god kycklingsallad med avokado och ett kokt ägg att ta med till lunch nästa dag! / Anna Skipper
Gör så här
1. Pressa citronen i och runt om den hela kycklingen.
2. Dela äpple och lök i grova bitar. Fyll kycklingen med lök/äpplet.
3. Strö över dragon, timjan, hackad vitlök och hackad persilja.
4. Salta och peppra runt om.
5. Sätt gjutjärnsgrytan på spisen och klicka ned smöret.
6. Låt smöret bryna och grytan bli het. Lägg ned kycklingen och bryn den ordentligt runt om.
7. Slå över kycklingbuljongen och sätt på locket.
8. Ös och titta till kycklingen då och då och låt puttra på spisen ca 60 minuter.
9. När kycklingen är genomstekt, slå på grädden och låt puttra 5 minuter till.
10. Tag upp kycklingen ur grytan, tranchera och stavmixa såsen slät.
11. Servera med ångad broccoli och en god grönsallad med pumpafrön.
Hej mamma,
vad gör man om man inte har en gjutjärnsgryta?
KRAM
Jag undrar fortfarande!!