Ädelostflarn med fikon

admin

20150926_220222-001

 

Ädelostflarn med färska fikon
Kombinationen ädelost och fikon är oslagbar. Det här kan serveras som förrätt, dessert eller bara som en enkel rätt med lite dressade gröna blad till. Svenska Kvibille ädel funkar fint här, men man kan också tänka sig en roquefort, som är en blåmögelost, uppkallad efter staden Roquefort i Frankrike. Roquefort görs av fårmjölk och lagras i grottor.
6 portioner
1 ark kyld smördeg
150 g ädelost
4 färska fikon
Flytande honung
1. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg smördegen med dess medföljande bakplåtspapper på en plåt och skär försiktigt degen i sex kvadrater. Skär varsamt som en ram i varje kvadrat. Smula osten innanför varje ram. Skär fikonen i små klyftor och fördela över.
2. Grädda flarnen i mitten av ugnen tills degen är gyllene, i 15–20 minuter. Ringla över lite honung vid servering.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.