Vardagsmagi.
Surdegsknäcke med Parmesan smör.
- 1 burk Bagarens surdeg ( vete eller råg)
- 3 dl vatten
- 4 msk olivolja
- 5 dl blandade fröer ( solros, sesam, pumpa, linfrö)
- 4 dl vetemjöl ( jag kommer att prova med mandelmjöl)
- 1 tsk salt
- Topping havssalt
Tillagning:
- Sätt ugnen på 150 grader
- blanda alla ingredienser låt stå några minuter.
- Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt räcker till 2 plåtar ( man kan lägga ut ett bakplåtspapper över och kavla till smeten, ta sen bort det övre pappret)
- Strö över havssalt
- Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Ta ut och skär i portions bitar Byt plats på plåtarna och grädda ytterligare 25-30 min . Knäckebröden ska bli krispiga. Låt svalna på galler och förvara i burk.
Parmesan smör:
Blanda lika delar rumsvarmt smör med riven parmesanost smaka av med havssalt. Kom ihåg att det är försvinnade gott , så gör lite extra.
Tags: parmesanost , Surdegsknäcke