Baileys bollar.
- 200g smör
- 3 dl florsocker
- 5,5 dl havregryn
- 1,5 dl marsanpulver, kallrörd
- 2-4 msk kallt vatten
- 200 g vit choklad
- kokos flingor
- baileys efter smak
Jag la havregrynen att dra med baileysen. Vispa samman florsocker och smör. Tillsätt havregrynen, marsanpulvert och det kalla vattnet. Rulla bollarna och ställ i frysen. Smält chokladen i vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och därefter i kokosen. ( jag doppade bollarna i lite av varje vad som fanns hemma). Sen la jag dem i fina formar.
Hej! Recept på drink tilltugg! 4 port.
Västerbottenkräm i glas med lax och pärontartar!
! dl creme fraich
2 dl riven västerbottenost
1.2 tsk curry, en nypa salt, hacad dill.
Ett halvt päron
ca 4 skivor kallrökt lax ca 125 gr
1 tsk svart rom + 5 tsk. till garnering.
Värm creme fraich, rör ner osten låt smälta under omrörning.tillsätt kryddor. Fördela i glas som rymmer ca.6cl. ställ dem i kylen. Ta ut dem 30 min innan serveringen och fyll dem med den hackade blandningen och toppa med svart rom.