Jappmousse

admin

Jappmousse 20 portioner
175 g mörk choklad + 25 g (till garnering)
2 japp (dubbel japp)
4 äggulor
3 msk socker
1 krm salt
6 dl grädde

1.Grovhacka 175 g mörk choklad och två japp. Smält detta i vattenbad och rör tills en jämn smet.
2.Vispa äggulor,socker och salt fluffigt.Blanda med chokladsmeten och låt svalna något.
3.Vispa grädden styv. Rör ner ca 1 dl av den vispade grädden i smeten och vänd sedan ner resten.
4.Lägg upp i glas eller små skålar och ställ i kylskåp att stelna. ( Jag spritsade ner i snappsglas)
5.Smält 25 g mörk choklad och spritsa dekorationer på bakplåts papper.

Detta recept funkar superbra till tårtfyllning också, men låt det då stelna i kylen en timme i bunken innan du använder det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.