Saffransskorpor

admin

Recept från en kär vän sen barndomen. Tror att jag ska göra desse i jul
 
Här kommer receptet.
 
75 g mandel eller pistagemandel
100 g margarin
1½ dl  råsocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 kuvert saffran
1 sockerbit
1 msk varmt vatten
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
 
Hacka mandeln grovt. Rör margarin och råsocker poröst, tillsätt ett
ägg i taget. Stöt saffran och sockerbit i en mortel och lös upp det
med vattnet (jag brukar skippa sockerbiten och blanda saffran med det varma
vattnet), häll det i smeten. Blanda mandel, mjöl, bakpulver och vanilj
socker, rör ner det i smeten. Ta upp degen på bakbordet och dela i fyra
delar. rulla ut till längder, lägg på bakplåtsklädd plåt och p
latta till dem. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 min. Skär läng
derna i sneda bitar och vänd upp snittytan, Rosta i ugn i 175 grader i ca
10 min, vänd skorporna efter halva tiden.

2 Replies to “Saffransskorpor”

  1. Mmmm lät gott !

    Nu tar jag ledigt från bloggen några dagar och vill önska dig och de dina en underbart härlig jul !!!

    ***
    JUL-KRAAAM från EVA !!!

  2. Tack för dina inlägg , jag blev jätte glad för dem och jag önskar dig en riktig God Jul och Gott Nytt År vi hörs

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.