Zucchinibiffar med parmesan
4 personer
- 2 zucchinier ca 600 g grovriven
- 3 salladslökar fin hackad
- 1 finhackad röd chili
- 150 g riven parmesan
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl panko eller vanlig ströbröd
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk salt
- ca 1 dl oliv olja till stekning
Gör så här:
- Riv zucchinin grovt . Sprid ut det på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama ut vätskan.
- Hacka salladslöken fint. Blanda zucchinin med salladslöken, chilin , parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.
- Värm oljan i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3-4 min på varje sida.
Servera gärna med ris eller bulgar, tomater och en kall yoghurtsås