Zucchinibiffar med parmesan

admin

4 personer

  • 2 zucchinier ca 600 g grovriven
  • 3 salladslökar fin hackad
  • 1 finhackad röd chili
  • 150 g riven parmesan
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl panko eller vanlig ströbröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • ca 1 dl oliv olja till stekning

Gör så här:

  1. Riv zucchinin grovt . Sprid ut det på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama ut vätskan.
  2. Hacka salladslöken fint. Blanda zucchinin med salladslöken, chilin , parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.
  3. Värm oljan i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3-4 min på varje sida.

Servera gärna med ris eller bulgar, tomater och en kall yoghurtsås

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.