Zucchinibiffar med parmesan

4 personer

  • 2 zucchinier ca 600 g grovriven
  • 3 salladslökar fin hackad
  • 1 finhackad röd chili
  • 150 g riven parmesan
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl panko eller vanlig ströbröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • ca 1 dl oliv olja till stekning

Gör så här:

  1. Riv zucchinin grovt . Sprid ut det på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama ut vätskan.
  2. Hacka salladslöken fint. Blanda zucchinin med salladslöken, chilin , parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.
  3. Värm oljan i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3-4 min på varje sida.

Servera gärna med ris eller bulgar, tomater och en kall yoghurtsås

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *