Zucchini “pasta”
Ingredienser:
2 st zucchini
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
5 msk pinjenötter
1 kruka färsk persilja
½ kruka färsk basilika
4-5 st salladslökar
1 dl vispgrädde
1 skvätt vitt vin
1 krm cayennepeppar
salt & peppar
+ riven parmesan vid servering
Gör så här
Ansa och skär zucchini i långa tunna skivor “spagetti” med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Salta dem något och låt dom stå ca 15 min så de vattnas ur en aning.
Smält smöret i en panna och rosta pinjenötterna lätt gyllenbruna under omrörning, ca 1 min, ställ åt sidan. Hacka vitlök, salladslök och örter. Fräs hastigt på zucchini-spagettin i rikligt med smör. Tillsätt örter/lök, grädde, vin och kryddor. Låt puttra ihop ett par minuter. Strö över de rostade pinjenötterna och den rivna parmesanosten vid servering.
Denna rätt passar bra kyckling och en sallad
Smaklig måltid!