Ungersk gulasch

admin

Ingredienser för 4 personer
400 g nötkött, t ex högrev eller märgpipa
1 gul lök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 msk matolja
2 msk paprikapulver
½ msk hel kummin
½ tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
½ msk socker
2 dl rött vin
1 köttbuljongtärning
1,2 liter vatten
100 g stark korv, t ex chorizo
salt
svartpeppar
gräddfilGör så här
1. Skär köttet i småbitar, cirka 2 cm. Skala och hacka löken. Skär paprikan i småbitar. Finhacka vitlöken.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn köttet runt om. Tillsätt lök, paprika, vitlök, paprikapulver, kummin och timjan och låt det fräsa med i cirka två minuter.
3. Rör ner tomatpuré och socker. Häll i vinet och låt det koka in något. Tillsätt buljongtärning och vatten och låt allt koka upp.
4. Sjud utan lock 30-35 minuter.
5. Skär korven i småbitar och lägg ner i soppan.
6. Smaka av med salt och peppar. Ringla eventuellt lite gräddfil över vid serveringen.En timjan- och kummindoftande klassiker för kulna kvällar som man gärna kan servera med gräddfil och bröd. Gott att dricka till är Ale, en torr cider och även ett rött, kryddiga & mustigt vin.

2 Replies to “Ungersk gulasch”

  1. Ser ut att varit en trevlig kväll och fina bilder.

    Ha det gott !!! Kram Annika

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.