Ungersk gulasch
Ingredienser för 4 personer
400 g nötkött, t ex högrev eller märgpipa
1 gul lök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 msk matolja
2 msk paprikapulver
½ msk hel kummin
½ tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
½ msk socker
2 dl rött vin
1 köttbuljongtärning
1,2 liter vatten
100 g stark korv, t ex chorizo
salt
svartpeppar
gräddfilGör så här
1. Skär köttet i småbitar, cirka 2 cm. Skala och hacka löken. Skär paprikan i småbitar. Finhacka vitlöken.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn köttet runt om. Tillsätt lök, paprika, vitlök, paprikapulver, kummin och timjan och låt det fräsa med i cirka två minuter.
3. Rör ner tomatpuré och socker. Häll i vinet och låt det koka in något. Tillsätt buljongtärning och vatten och låt allt koka upp.
4. Sjud utan lock 30-35 minuter.
5. Skär korven i småbitar och lägg ner i soppan.
6. Smaka av med salt och peppar. Ringla eventuellt lite gräddfil över vid serveringen.En timjan- och kummindoftande klassiker för kulna kvällar som man gärna kan servera med gräddfil och bröd. Gott att dricka till är Ale, en torr cider och även ett rött, kryddiga & mustigt vin.
[…] Ungersk gulasch […]
Ser ut att varit en trevlig kväll och fina bilder.
Ha det gott !!! Kram Annika