Ugnsgrillad kyckling med parmesanpotatispuré

Ugnsgrillad kyckling med parmesanpotatispuré

Ingredienser

4 portioner

  • 1 färsk kyckling
  • 2 msk Zeta Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • några kvistar timjan
  • 1 dl vitt vin

Potatispuré till kyckling

  • 800g mjölig potatis
  • 2-3 dl mjölk
  • ½ dl Zeta Olivolja
  • 1½ dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån finriven
  • salt
  • peppar

 

Så här gör du

 

Krydda kycklingen med olivolja, salt, peppar och timjan. Lägg i ugnsfast form och häll vinet runt om. Stek i ugn på 150 grader varmluft ca 1½ timme tills kycklingen är klar. I vanlig ugn; höj
temperaturen till 175 grader. Ös regelbundet med skyn under stekningen.
Koka potatis i saltat vatten tills den är klar. Häll av och låt ånga av någon minut. Pressa genom en potatispress. Värm mjölken och blanda med potatisen.
Vänd ner olivolja och parmesanost i purén. Smaka av med lite salt och peppar. Servera till kycklingen med nykokt broccoli. Dekorera gärna purén med lite grovt riven parmesanost.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *