Ugnsgrillad kyckling med parmesanpotatispuré

admin

Ugnsgrillad kyckling med parmesanpotatispuré

Ingredienser

4 portioner

  • 1 färsk kyckling
  • 2 msk Zeta Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • några kvistar timjan
  • 1 dl vitt vin

Potatispuré till kyckling

  • 800g mjölig potatis
  • 2-3 dl mjölk
  • ½ dl Zeta Olivolja
  • 1½ dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån finriven
  • salt
  • peppar

 

Så här gör du

 

Krydda kycklingen med olivolja, salt, peppar och timjan. Lägg i ugnsfast form och häll vinet runt om. Stek i ugn på 150 grader varmluft ca 1½ timme tills kycklingen är klar. I vanlig ugn; höj
temperaturen till 175 grader. Ös regelbundet med skyn under stekningen.
Koka potatis i saltat vatten tills den är klar. Häll av och låt ånga av någon minut. Pressa genom en potatispress. Värm mjölken och blanda med potatisen.
Vänd ner olivolja och parmesanost i purén. Smaka av med lite salt och peppar. Servera till kycklingen med nykokt broccoli. Dekorera gärna purén med lite grovt riven parmesanost.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.