Tofuplättar

 

IMG_1464

  • 1 stor Zucchini
  • 4 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g fast tofu
  • rivet skalet av 1 liten citron
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl finriven parmesanost
  • salt och peppar
  • olivolja till stekning

Gör så här:

  1. Skär bort ändarna på zucchinin. Riv den grovt på rivjärn. Lägg den på en ren kökshandduk och strö över lite salt. Låt stå och dra ur vätska i ca 30 min.
  2. Skiva under tiden salladslök tunt. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Krama ur zucchinin väl och lägg den i en rymlig bunke. Smula ner tofun väl och tillsätt resten av ingredienserna. Rör ihop väl till en jämn smet.
  4. Klicka ut smet direkt i en panna med rikligt med olivolja. Stek plättarna 2 min på var sida tills de har fått färg. Låt rinna av på lite hushållspapper. Servera med en matig sallad och en klick matlagnings yoghurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *