Svamppaj med brie
4-6 personer
- 1 sats pajdeg
- 100g färsk svamp
- olja till stekning
- 1 rödlök
- 1 bit purjolök ca 5 cm
- 4 vitlöksklyftor
- 65 g färsk spenat
- 1 dl riven parmesanost
- 1 dl riven ost ( lagrad greve)
- 2 ägg
- 150 g brie
- salt / peppar
- 2 msk dijonsenap
- 2 dl grädde
Till servering: rucola med pinjenötter
Beredning: Förbered pajskalet enligt recept.
Pensla eller bred ut tunt lager med senap i det för gräddade pajskalet. Fräs svampen i lite olja tillsammans med tunt skuren rödlök och purjolök i några minuter. Blanda ner hackad vitlök och spenat och fräs tills spenaten mjuknat något. Lägg blandningen i pajskalet. Blanda riven Greve ost och riven parmesan, ägg och grädde och häll på det. Skär brien i tunna skivor och fördela över. Grädda 175 grader ca 35 min eller tills äggstanningen stelnat.
Servera med sallad
Det lät ju gott, får nog prova det.
Det låter väldigt gott, det måste jag prova nästa gång vi ska ha gäster…..Vad säger du själv, för du har väl testat pajen? Ha en trevlig helg.. Kram…
Hoppas Du har det bra, Nette! Du äter gott iaf verkar det som 😉
Pratade med sonen igår. Go kille!
Kramen