Soppgryta med köttfärs..
Lite mer GI / 4 per
- 600g nötfärs
- 2+2 msk rapsolja
- salt och peppar
- 2 tärnade morötter
- 1 tärnade palsternacka
- 30g tärnad rotselleri
- 30g tärnad kålrot
- 1 hackad gul lök
- 1 1/4 liter grönsaksbuljong
- 4 msk tomatpurè
- 1 lagerblad
- 2 tsk timjan
- örtcrème fraiche
- Fräs nötfärs i olja i omgångar och krydda med salt och peppar. Lägg över färsen och rotfrukterna i en soppgryta. Fräs löken i olja och lägg i soppgrytan.
- Häll på buljongen och klicka ner tomat-purèn. Koka upp lägg i lagerblad och timjan. Låt sjuda under lock i ca 15 min eller tills rotfrukterna är mjuka.
- Servera i varma skålar eller djupa tallrikar med ört crème fraiche.
Smaklig spis 😉 Denna soppgryta var också god, vi kryddade lite extra.