Soppgryta med köttfärs..

admin

Lite mer GI / 4 per

  • 600g nötfärs
  • 2+2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 2 tärnade morötter
  • 1 tärnade palsternacka
  • 30g tärnad rotselleri
  • 30g tärnad kålrot
  • 1 hackad gul lök
  • 1 1/4 liter grönsaksbuljong
  • 4 msk tomatpurè
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk timjan
  • örtcrème fraiche

 

  1. Fräs nötfärs i olja i omgångar och krydda med salt och peppar. Lägg över färsen och rotfrukterna i en soppgryta. Fräs löken i olja och lägg i soppgrytan.
  2. Häll på buljongen och klicka ner tomat-purèn. Koka upp lägg i lagerblad och timjan. Låt sjuda under lock i ca 15 min eller tills rotfrukterna är mjuka.
  3. Servera i varma skålar eller djupa tallrikar med ört crème fraiche.

Smaklig spis 😉 Denna soppgryta var också god, vi kryddade lite extra.

Tags: , , , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.