Solen skiner

Men ej jätte varmt

Nu har halva Maj gott och Norge vann i går och det är deras Nationaldag idag vilket jippo det kommer att bli idag i Norge.

Vi hade middag här igår med ett par vänner som vi lagade tillsammans med dem. Vi åt

Fläskfile med persiljebearnaise ,  klyft potatis, en god sallad och vi drack vin.

Fläskfile med smak från Medelhavet

  • 8skivor fläskfile ca 1,2 kg
  • 1tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • smör
  • 1 burk grillade paprikor
  • 2 pressade vitlökar
  • 3dl grovriven cheddar ost
  • 2 dl hackad persilja
  • 500g körsbärstomater
  • 4 dl creme fraiche gourmet bearnaise

Gör så här:

Salta och peppra köttet. Bryn det hastigt i smör i het panna. Lägg köttet på en ugnsform. Låt paprikan rinna av. Skär den i små bitar, blanda  paprika , vitlök, ost och hälften av den hackade persiljan.Sätt ugnen på 225 grader Lägg paprikaröran på  köttet och tomaterna runt om. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Värm creme fraichen med resten av persiljan och stek potaisen i ugnen, kan göras sammtidigt som köttet men sätt in dom 15 innan du sätter in köttet. Smaklig middag

http://www3.arla.se/default.aspx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *