Men ej jätte varmt
Nu har halva Maj gott och Norge vann i går och det är deras Nationaldag idag vilket jippo det kommer att bli idag i Norge.
Vi hade middag här igår med ett par vänner som vi lagade tillsammans med dem. Vi åt
Fläskfile med persiljebearnaise , klyft potatis, en god sallad och vi drack vin.
Fläskfile med smak från Medelhavet
- 8skivor fläskfile ca 1,2 kg
- 1tsk salt
- 3 krm svartpeppar
- smör
- 1 burk grillade paprikor
- 2 pressade vitlökar
- 3dl grovriven cheddar ost
- 2 dl hackad persilja
- 500g körsbärstomater
- 4 dl creme fraiche gourmet bearnaise
Gör så här:
Salta och peppra köttet. Bryn det hastigt i smör i het panna. Lägg köttet på en ugnsform. Låt paprikan rinna av. Skär den i små bitar, blanda paprika , vitlök, ost och hälften av den hackade persiljan.Sätt ugnen på 225 grader Lägg paprikaröran på köttet och tomaterna runt om. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Värm creme fraichen med resten av persiljan och stek potaisen i ugnen, kan göras sammtidigt som köttet men sätt in dom 15 innan du sätter in köttet. Smaklig middag
http://www3.arla.se/default.aspx