Rotfrukts Tortilla

  • 800 g blandade rotfrukter
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 200 g chevre
  • 6 ägg
  • 5 dl standardmjölk

Gör så här:

  1. Skala och skiva rotfrukterna tunt, gärna med mandolin eller matberedare.
  2. Stek rotfrukterna och löken i oljan i omgångar. Rör om så att de blir mjuka utan att få färg. Ta pannan från värmen. Lägg tillbaka alla grönsaker och vänd runt dem med salt och timjan och smula ner chevre.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt ihop med mjölk. Slå över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. 200 grader
  4. Stjälp upp tortillan på en skärbräda eller serveringsfat och servera gärna med en sallad.

Detta recept hittade jag bland samlingen. Har inte själv provat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *