Pestobakad Kyckling med Squashtagliatelle

4 per

  • 4 stora kycklingbröst
  • 200g pesto
  • 2 dl creme frache
  • 4 squasher, hyvlade i strimlor
  • 1 msk olivolja, smaksatt med citron
  • 1 dl parmesanost, riven
  • peppar och salt

Bryn kycklingentills den får fin stekyta och gör ett snitt i den. Blanda pesto och creme fraiche och fyll kycklingen med pestoröran.

Ställ in i ugnen på ca 200 grader i 15 min eller tills kycklingen är färdig.

Hyvla squashen i strimlor med potatisskalaren  och lägg i durkslag med salt för att vattnas ur. Torka av med papper.

Lägg squashen i kokande vatten i ca 2 min och häll därefter upp i durkslag igen. Blanda med olivoljan.

Servera med riven parmesan, nymalen peppar, sallad,  tomat, sparris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *