Laxtårta.

  • 100 g kavring
  • 50 g smör
  • 4 gelantinblad
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm rosepeppar
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 500 g kvarg
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 100 g löjrom

Gör så här:

  1. Mixa brödet, smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut det på botten av en form med löstagbara kanter. Stå i kyl ca 30 min
  2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Fin hacka laxen. Mortla peppar. Blanda laxen , gräslöken, kvargen, creme fraichen, vitlöken och pepparn. Smält gelatinen på svag värme och rör ned i smeten.
  3. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl ca 4 timmar. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering .kavring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *