Köttfärssås à la GI

admin

Färdigt på: 35 min
Ingredienser

800 g nötfärs
1 gul lök
2 msk olivolja
1 morot
2 msk riven rotselleri
1 förp krossade tomater (500 g)
1 dl rött matlagningsvin
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
2 vitlöksklyftor
salt
malen svartpeppar

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Skala och riv morot och rotselleri.

2. Fräs löken i olja i en stekpanna och lägg över i en gryta.

3. Fräs köttfärsen i samma panna som löken under omrörning tills den är jämnt grynig. Lägg över i grytan.

4. Tillsätt tomatkross, vin, tomatpuré, morot och selleri. Koka på svag värme med locket på glänt i 15-20 minuter.

5. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar.

Receptet har jag lånat HÄR

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.