Köttfärssås à la GI
Färdigt på: 35 min
Ingredienser
800 g nötfärs
1 gul lök
2 msk olivolja
1 morot
2 msk riven rotselleri
1 förp krossade tomater (500 g)
1 dl rött matlagningsvin
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
2 vitlöksklyftor
salt
malen svartpeppar
Gör så här
1. Skala och hacka löken. Skala och riv morot och rotselleri.
2. Fräs löken i olja i en stekpanna och lägg över i en gryta.
3. Fräs köttfärsen i samma panna som löken under omrörning tills den är jämnt grynig. Lägg över i grytan.
4. Tillsätt tomatkross, vin, tomatpuré, morot och selleri. Koka på svag värme med locket på glänt i 15-20 minuter.
5. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar.
Receptet har jag lånat HÄR