Kola

1,5 dl socker

1,5 dl mörk sirap

1,5 dl grädde

3 msk smör

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

100 g mjölkchoklad

 

Blanda socker, sirap, grädde, smör, kakao och vaniljsocker i en kastrull, koka upp och låt småkoka i 20-30 minuter tills kolan klarar kulprovet (häll lite kola i ett glas med kallt vatten och det skall sedan gå att rulla ihop till en boll). Tag av ifrån kastrullen och rör ner mjölkchoklad tills allt smält och det blir en jämn kola. Häll upp i en form med bakpapper på ca 20*20 cm. Låt svalna och kallna i kyl någon timme innan kolan skärs upp i lagom stora bitar. Klä gärna in varje kola i en bit bakpapper.

Hittade detta recept på http://blogg.mama.nu/bakverkochfikastunder/2014/12/10/mjolkchokladkola/

Kanske ska man testa detta ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *