Kladdkaksmuffins..

admin

Kladdkaksmuffins

Testade Leilas recept på kladdkaksmuffins fast jag bytte ut den mörka chokladen till mjölkchoklad istället. Det blev en riktig hit!!2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mjölkchokladVispgrädde och eventuellt färska bär till garnering.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i matolja och sirap. Blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smält chokladen i vattenbad eller i chokladsmältare.
Blanda ner i smeten.
Dela upp smeten på 12 muffinsformar. Använd helst muffinsplåt när du bakar av dom!
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min på 175 grader.
Muffinsen ska sjunka ihop ihop lite i mitten när man har tagit ut dom ur ugnen.
Låt svalna.
Garnera med lite vispad grädde och färska bär.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.