Kladdkakemuffins
Leilas kladdkakemuffins är både gott och enkelt att göra.
16 SMÅ KLADDKAKEMUFFINS
Leilas kladdkakemuffins
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl strösocker
- 2 ekologiska ägg
- 50 g smör
- 0.5 dl matolja
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl kakao av bra kvalitet
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
- Vispgrädde och färska bär till garnering
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
- Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
- Garnera kladdkakemuffinsen med en klick lättvispad grädde och färska bär.