Karibisk kyckling med sötpotatis

Kallt som attan ute, så idag far vi till varmare länder när det ska ätas!

”Karibisk kyckling med sötpotatis”.

Sätt ugnen på 225 grader.

  • Blanda 1 msk. oregano, 1 tsk. kanel, 1 krm. kayennepeppar och 1.5 msk. socker i en skål.
  • Tillsätt 1.5 msk. vitvinsvinäger.
  • Skär några snitt i skinnet på 4 kycklingklubbor (eller kycklingfile).
  • Pensla på kryddblandningen.
  • Krydda kycklingen runt om med salt och peppar.
  • Ställ åt sidan.
  • Skala och skär 1 rödlök,
  • 500 g. sötpotatis
  •  500 g. potatis i klyftor.
  • Halvera 2 lime.
  • Lägg allt på en bakpappersklädd plåt eller långpanna. Ringla över 1 msk. olivolja.
  • Krydda med salt och peppar. Blanda runt.
  • Lägg på kycklingen. Sätt mitt i ugnen ca. 40 min.
  • Skär ett snitt i den tjockaste delen av kycklingen och kontrollera att klart köttsaft rinner ut.
  • Servera med mangosås:
  • Mixa 250 g. fryst, tinad mango till en slät pure med stavmixer.
  • Blanda med finrivet skal av 1 lime,
  • 1 msk. färskpressad limejuice,
  • 2 tsk. finriven färsk ingefära
  •  1 tsk. sambal oelek.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Till denna härlighet kan även ha lite sallad. Smaklig spis!

Receptet kommer från 

Gun-britt Mellbloms

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *