Julgodis
Konjakskulor
- 1 dl v grädde
- 250 g mörk choklad
- 1 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1-1 1/2 msk konjak
- Koka upp grädde och chokladen
- Blanda i kakao, vaniljsocker och konjak
- Kyl ner blandningen. Lägg in i kyl eller frys
- Forma till små kulor som rullas i kakao
- Lägg i små formar.
Nötbars
- 100g smör
- 2 1/2 dl råsocker
- 1/2 dl honung
- 7 dl blandade nötter
- 150 g mörk choklad
Sätt ugnen på 200 gr. Lägg ett bakplåts papper i en form ca 20-20 cm.
- Smällt smör, socker och honung i en kastrull och låt småputtra ett par minuter.
- Häll i nötterna och blanda runt
- Häll blandningen i den ugnsfasta formenoch ställ in i ugn ca 10-15 min
- Ta ut formen och låt svalna
- När nötterna är svalnat vänder man på kakan.och så smälter man chokladen och häller den över nötterna.
- Nu ska det stelna och sen skär man det i bitar.