Julens recept 2010…

Vitaminrik julsallad med senapsdressing. 6 per

  • 250 g rivna morötter
  • 250 g strimlad färsk rödkål
  • 2 apelsiner i bitar
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 25 g rostade valnötter
  • 1 msk rostade solrosfrön
  • 1/2 granatäpple

Dressing:

  • 2 msk apotekets hjärtats senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk koncentrerad äppeljuice
  • 1/2 dl raps olja
  1. Strimla rödkålen och morötterna ( jag andvände en matberedare)
  2. Skala apelsinerna med kniv så att allt det vita går bort , skär ifileer
  3. Skär paprikan i småbitar
  4. Rosta nötterna och solrosfröerna och hacka nötterna grovt
  5. Blanda morötterna, rödkålen, apelsinerna, paprikorna i  en salladsskål
  6. Strö över nötterna, solrosfrön och granatäpplekärnor
  7. Blanda samman dressingen och servera till eller häll direkt på salladen

 

Laxsnurror

  • 200g kallrökt lax

Fyllning:

  • 200g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

Mosa ihop fyllningen med en gaffel i en skål.

Lägg ut laxskiverna på en rejäl bit plastfolie, lägg laxen omlott på varandra bred på fyllningen. Rulla försiktigt ihop till en rulle. Lägg rullen i frysen. Hit kan man förbereda.

Ta ut och skär i 12 bitar. smaklig spis

Saffransfräst Halloumi

  • 1 paket halloumi
  • 1/2 paket saffran

Bör göras direkt när man ska äta den annars blir den seg

Skär halloumin i ganska tunna skivor, Fräs saffran i lite olja.

Stek osten i saffransoljan på hög värme ett par minuter på varje sida servera direkt.

Laxcarpaccio på hjärtats vis

  • 200g gravad lax
  • 20 g ruccola
  • 1/2 dl flagad parmesan
  • 25 g valnötter

Dressing:

  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk apotek hjärtats senap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1msk flytande honung
  • 1 äggula
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  1. Bred ut laxskivorna på ett fat. strö på ruccolan
  2. parmesanen och grovhacka valnötterna
  3. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen utom oljan.
  4. Kör med mixerstaven. tillsätt oljan lite i taget
  5. Droppa dressingen över laxen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *