Helstekt rödspätta

Helstekt rödspätta med currysmör

vitpeppar, malen
salt
1,5 dl äppelcider
1 knippa(en) salladslök(ar)
2 st äpple(n)
1 msk mango chutney
1 msk curry
0,5 st gul lök(ar)
1 paket bacon
100 gram smör
4 st skrubbskädda

Tillagning

Sätt ugnen på 175°. Skölj bort blodet från fisken och gör små snitt här och var eftersom det underlättar vid stekning. Stek sedan fisken i smör och olja på hög värme så att den får en fin stekyta. Stek sedan fisken färdig i ugnen. Det tar 7-8 minuter beroende på hur tjock den är. Lägg ut baconskivorna på en plåt och rosta dem samtidigt som spättan steks i ugnen. Finhacka den gula löken och fräs den i lite smör. Tillsätt curry och mango chutney och blanda alltsammans med det rumtempererade smöret. Skär äpplena och salladslöken i ganska grova bitar och koka dem i cidern tills nästan all vätska kokat bort. Ta sedan upp dem, salta och peppra och blanda snabbt ner currysmöret i bitar. Lägg grönsakerna på fisken och baconet ovanpå. Servera genast så att grönsakerna behåller sin fräschör

Comments

  1. Jammm! Det här receptet stjäl jag till min dator. Måste göras. VI har midsommar igen så det blir en liten kul grej. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *