Grillad laxsida med tandoori krydda och mynta sås

Till 4per

  • 500g laxfile
  • 1 tsk salt
  • 2 msk tandoorikrydda

Manfokräm

  • 1 mango mogen
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1/2 lime, rivet skal
  • 1/2 msk farin socker
  • 1/4 röd chili

Gurka

  • 1/2 gurka
  • 2 msk små dillkvistar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 krm nymalen peppar

Myntasås

  • 2 mynta kvistar
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen peppar

Tillbehör

– ris eller quinoa

Gör så här

  1. Salta laxen och låt stå i rumstemperatur ca 1 timme.
  2. Kräm: Skala kärna ur och skär 1/4 mango i små tärningar. Mixa resten av mangon slät med mangochutneyn , vinäger och vatten. Smaka av med limeskal och socker. Kärna ur och finhacka chilin.
  3. Skiva gurkan tunt. blanda ner dill, olja, citronsaft, salt och peppar.
  4. Repa bladen från myntan och strimla den fint. Blanda samman mynta och yoghurt. Krydda med salt och peppar.
  5. Torka fisken med hushållspapper. Gnid in tandoorikryddan och grilla ca 4 min med köttsidan ner. Vänd och grilla med skinnsidan ner ca 10-12 min . Servera med tillbehör.
  6. Man kan halvera citron som du grillar med fruktköttet ner.

Smaklig spis detta var jätte gott ihopa

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *