Gräddig kycklinggratäng
4per
- 1 grillad kyckling / 4 kycklingfileèr
- 1 msk smör
- 1 gul lök
- 1 paket bacon 120 g
- 200g skivade champinjoner
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk grov senap
- 1 msk frysta franska örter
- 2 dl stark ost
- salt, peppar
Garnering: 1 dl solrosfrön
Sallad med en massa goda grönsaker
- Sätt ugnen på 225 grader. Bena ur kycklingen och dela den i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsfast form. Strimla och fräs lök , bacon knaprigt. Stek svampen. Fördela detta över kycklingen.
- Vispa grädden och blanda ner senap, salt och örter. Fördela blandningen över kycklingen. Lägg på riven ost och gratinera i ugn ca 20 min. Garnera med rostade solrosfrön. Servera med en god sallad
Jag använde kycklingfilè och det var så gott. Om man vill ha det mer såsigt så ta lite mer grädde. Smaklig spis