Fläskfilèpanna med champinjoner och rökt fläsk

IMG_1859

 

3 portion
Ingredienser
  • 1 st fläskfilé, ca 500g
  • 200 g champinjoner, delade i kvartar
  • 75 g rökt sidfläsk, i små tärningar
  • 2 st gullök, finhackade
  • 1 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • Putsa fläskfilén från hinnor och synligt fett. Skär i centimetertjocka skivor och tryck till dem lite med handen.
  • Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.
  • Fräs schalottenlöken i en klick smör. Häll på vinet och koka ner det till hälften. Tillsätt grädde, mjölk och creme fraiche, koka ihop sakta i 5 minuter. Red eventuellt av med majsenaredning, rör i senap och dragon, smaka av med salt och peppar.
  • Stek fläskfiléskivorna i 2 minuter på varje sida i het panna i en blandning av rapsolja och smör. Servera med såsen och tagliatelle. Vill man så kan man blanda pastan med såsen. Då bör den inte redas av.
  • Tillsätt timjan och smaka av med lite salt och svartpeppar. Servera med t.ex. ris eller pressad potatis.

http://mittkok.expressen.se/recept/flaskfilepanna-med-champinjoner-och-rokt-flask/

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *