Fläskfile med Saffranspasta
Soja stek fläskfile till 4 personer
- 700g fläskfile
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- peppar efter smak
- smör till stekning
Saffranspasta:
- 250 g äggnudlar
- 1 stor morot
- 1 zucchini
- 1/2 purjolök
- 3 msk olivolja
- salt
- 1 pkt saffran
Örtparmesan:
- 3 dl grovriven parmesan
- 1 kruka grovhackad basilika
- 1/2 dl hackad gräslök
- 1/2 dl hackad persilja
- 2 st rivna vitlöksklyftor
Gör så här:
- Putsa filen och skär den i ca 2cm tjocka skivor. Pensla med sojan och därefter oljan och låt ligga i rumsvärme.
- Saffranspasta: Skär grönsakerna med en potatis skalaren i långa smala remsor, skär purjolöken i sneda skivor. Koka pastan enligt hänvisningarna och låt grönsakerna koka med de sista 2 minuterna, glöm inte lite olja i vattnet.
- Låt pastan rinna av väl i ett durk slag. Finfördela saffran och lite salt i en liten mortel och blanda med 3 msk olja. Häll detta i en varm teflonpanna och häll på pastan och fräs runt en liten stund.
- Örtparmesan: Grovriv parmesanen och hacka de färska örterna blanda ihop riv ner vitlöken rör om.
- Hetta slutligen upp stekpannan och låt smöret bli brynt. Krydda köttet och stek. Lägg upp pastan på fat strö örtparmesanen på och lägg på köttet.
Jag flamberade fläskfilen och gjorde en sås på skyn. Det smakade ypperligt!!