Chokladmousse i flarnkorg
4/p
Flarn 15st
- 100g smör
- 1 dl socker
- 1/2 dl ljus sirap
- 1 3/4 dl vetemjöl
Chokladmousse
- 150g mörk choklad
- 2 äggulor
- 4 dl vispgrädde
Garnering
- 2 dl björnbär
- mynta eller citron meliss
Gör så här:
- Flarn: Smält smöret tillsammans med socker och sirap. Ta kastrullen från värmen och rör i mjölet. Låt svalna. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Beräkna ungefär 3-4 klickar per plåt ca 1 1/5 msk styck.Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna en aning.Lägg varje flarn uppochnervända glas. Låt stelna och ställ dem på galler.
- Chokladmousse: Smält chokladen i vattenbad och låt svalna av. Vispa äggulorna. Vispa grädden löst. Rör ner ett par matskedar av grädden i gulorna. Blanda ner äggsmeten i chokladen lite i taget. Tillsätt resten av grädden men lite till en början.Rör om och blanda i resten.
- Spritsa ut moussen i korgarna. Låt stå i kylen max ett par timmar. Dekorera dem med björnbär och lite grönt.