Chokladmousse i flarnkorg

admin

IMG_1426

 

4/p

Flarn 15st

  • 100g smör
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 3/4 dl vetemjöl

Chokladmousse

  • 150g mörk choklad
  • 2 äggulor
  • 4 dl vispgrädde

Garnering

  • 2 dl björnbär
  • mynta eller citron meliss

Gör så här:

  1. Flarn: Smält smöret tillsammans med socker och sirap. Ta kastrullen från värmen och rör i mjölet. Låt svalna. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Beräkna ungefär 3-4 klickar per plåt ca 1 1/5 msk styck.Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna en aning.Lägg varje flarn uppochnervända  glas. Låt stelna och ställ dem på galler.
  2. Chokladmousse: Smält chokladen i vattenbad och låt svalna av. Vispa  äggulorna. Vispa grädden löst. Rör ner ett par matskedar av grädden  i gulorna. Blanda ner äggsmeten i chokladen lite i taget. Tillsätt resten av grädden men lite till en början.Rör om och blanda i resten.
  3. Spritsa ut moussen i korgarna. Låt stå i kylen max ett par timmar. Dekorera dem med björnbär och lite grönt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.