Blåbärsformar med choklad och vaniljkräm.

m

  • 100g smör
  • 100g florsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 200g vetemjöl
  • 2 äggulor
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • frön från 1/2 god vaniljstång
  • 2.3 msk mjölk
  • smör till formarna
  • torkade bönor till gröddningen av bottnarna
  • 50 g choklad, smält

Vaniljkrämen

  • 250g matyougurt
  • fröna från 1/2 vaniljstång
  • finrivet skal av citron
  • 2-3 msk florsocker
  • 250g blåbär,jordgubbar,hallon det är bara att välja det du tycker är godast

Vispa smör, florsocker och salt.Tillsätt vetemjöl äggulor, citronskal och vaniljfrön. Rör tills degen påminner om brödsmulor. Tillsätt mjölken blanda till en slät deg. Lägg på plastfilm och låt vila i kyl ca 1 tim. Smörj formarna med smör. Tryck ut degen i formarna och ta bort överflödig deg på kanterna.Täck degen med folie och häll på bönor det förhindrar att degen kasar ner under gräddningen. Värm ugnen till 175 grader och grädda de små formarna i ca 10-12 min. Avlägsna folie och bönor. Grädda ytterligare 4 min så de blir gyllenbruna. Låt svalna. Rör ihop yoghurt, vaniljfrön och citronskal och smaka av med florsocker. Pensla formarna med smält choklad. Fördela vaniljkrämen på de avsvalnade formarna och lägg på generöst med bär sikta över florsocker och servera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *