Baileysbollar

 Baileysbollar
200 g smör, rumsvarmt
1, 5 dl socker
6 dl havregryn
3 msk Baileyslikör
2 msk jordnötssmör

400 g choklad av valfri sort
strössel eller valfri dekoration

Gör så här: 
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt havregrynen och fortsätt vispa. Blanda i Baileys och jordnötssmör. Rulla lagom stora bollar. Är smeten för lös att forma, ställ den i kylen ett tag. Lägg bollarna på ett fat och ställ att stelna i kylen.
Smält chokladen i mikro och rör emellan. Doppa ner bollarna liggandes på en gaffel i chokladen så att de täcks helt och slå försiktigt av överflödig choklad mot kanten, lägg dem på en bakplåtspapper på en bricka. Strössla över valfritt strössel eller hackade nötter, ställ att stelna i kyl. Förvara bollarna i kylen.

One thought on “Baileysbollar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *