Peanut butter cup

admin

DSC_1489-tiltshift

Ingredienser

  • Botten:
  • 20 gram rumsvarmt smör
  • ½ dl mandelmjöl
  • 2 tsk kokosmjöl
  • 1 msk riven kokos
  • 2/3 msk sötströ
  • 1 krm vaniljpulver
  • Fyllning:
  • 40 gram jordnötssmör
  • Toppa med:
  • Ca 80 gram choklad (hälften ljus, hälften mörk)
  • ev. kokosolja

Instruktioner

Botten
    1. Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen noga.
    2. Tryck ut degen i botten av småbrödsformar (alternativt minimuffinsformar).
    3. Grädda mitt i ugnen i ca 10-14 minuter (håll noga koll så de inte blir brända). Låt svalna.
Fyllning
    1. Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.
Toppa med
  1. Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja).
  2. Häll först på den ljusa chokladen och därefter den mörka ovanpå kakan och jordnötssmöret.
  3. Låt svalna i kylskåp. Ta bort pappret från kakorna.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.