Peanut butter cup
Ingredienser
- Botten:
- 20 gram rumsvarmt smör
- ½ dl mandelmjöl
- 2 tsk kokosmjöl
- 1 msk riven kokos
- 2/3 msk sötströ
- 1 krm vaniljpulver
- Fyllning:
- 40 gram jordnötssmör
- Toppa med:
- Ca 80 gram choklad (hälften ljus, hälften mörk)
- ev. kokosolja
Instruktioner
Botten
-
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen noga.
-
Tryck ut degen i botten av småbrödsformar (alternativt minimuffinsformar).
-
Grädda mitt i ugnen i ca 10-14 minuter (håll noga koll så de inte blir brända). Låt svalna.
Fyllning
-
Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.
Toppa med
-
Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja).
-
Häll först på den ljusa chokladen och därefter den mörka ovanpå kakan och jordnötssmöret.
-
Låt svalna i kylskåp. Ta bort pappret från kakorna.