1:MAJ
Och det är bara 5 plus grader ute.
Ja solen skiner förstås men jag har suttit inne och ätit min frukost.
Vi hade gäster i går, Laila och Bosse vi satt ute i trädgården vädret var helt underbart jag bjöd på, lax snitt till förrätt, rostade rotfrukter, grillad rostas, granatäpplesallad, yogurtsås, till efterrätt åt vi en chokladbakelse med olika såser.mmmmm
Förrätt
- Rostat bröd
- salladsblad
- 2 skivor gravad lax
- hovmästarsås
Middag
- Kålrot
- morötter-
- potatis
- palsternacka
- zucchini
- olivolja, timjan, örtsalt,chiliblandning
- 225gr ca 30-45min
Rostas som legat i marinad- grilla ca 2-3min var sida
- Yogurt
- sweetchilisås
- blanda låt stå och dra
- Machesallad
- babyspenat
- granatäpple
- Smulad grönmögelost
Efterrätt
Chokladbakelse med flytande mitt
- 200gr 70% choklad
- 150gr smör
- 6 ägg
- 2dl socker
- 1dl vetemjöl
Garnering
- 2 burkar kondenserad mjölk
- lime
Bakelsen
Smörj ugnssäkra portionsformar . Smält chokladen och smöret i vattenbad rör ihop.
Vispa ägg och socker pösigt, rör i chokladblandningen kraftigt och sikta ner mjölet och rör ihop till en jämn smet. Fördela i de smorda formarna och ställ in i frysen över natten.
Sätt ugnen på ca 175% ta formarna direkt från frysen in i ugnen ca 15-20min stjälp upp dem med hjälp av en kniv på tallrik -garnera med kondenserad mjölk, glass, färska hallon.
Sås på kondenserad mjölk
Öppna en burk pressa ner 1 lime frukt rör om- Lime smak
Sätt ner den andre i en kastull fyll med vatten så den täcker hela tiden koka i ca 3,5-4 tim. Öppna – kolasmak
Smaklig måltid
http://svt.se/2.108619/1.1511605/chokladbakelse_med_flytande_mitten